علت ریزش مو

فهرست محتوا

ریزش مو، از جمله مشکلاتی است که در پوست سر و یا سایر نواحی بدن مشاهده می شود. با این که این مورد بیشتر در بزرگسالان شایع است، اما گاهی ممکن است در کودکان نیز شاهد ریزش مو باشیم.

ریزش پنجاه تا صد تار مو درطول روزکاملا طبیعی است و این میزان ریزش قابل مشاهده نخواهد بود.

به طور طبیعی، موهای جدید جایگزین موهای ریخته شده می شوند، اما گاهی ممکن است چنین چیزی اتفاق نیفتد. موهای ریخته شده به مرور و طی چند سال رشد می کنند و ممکن است ریزش مو، دائمی و یا موقتی باشد.

غیر ممکن است بتوانیم بگوییم که در طول روز چه تعداد موی سر ریخته شده است. معمولا بعد از استحمام و خشک کردن و یا شانه زدن موها، شاهد ریزش موی بیشتری خواهیم بود.

در صورتی که احساس کردید میزان ریزش موی شما بیشتر از حالت طبیعی شده است، توصیه می شود به پزشک مراجعه کنید. با تعیین علت و الگوی ریزش مو، روند درمان مناسبی در نظر گرفته خواهد شد.

دلایل ریزش مو

دلایل ریزش مو 

نکته مهم در خصوص ریزش مو، تعیین علت آن می باشد که عمدتا عوامل وراثتی دخیل هستند.

افرادی که سابقه خانوادگی طاسی سر دارند، بیشتر به این نوع الگوی ریزش مو دچار می شوند. برخی هورمون های جنسی، باعث تحریک این نوع ریزش مو می شوند. طاسی سر، مشکلی است که معمولا از اوایل دوران بلوغ آغاز می شود.

در برخی موارد، ریزش مو می تواند به دلیل متوقف شدن سیکل رشد مو باشد. بیماری های سخت، جراحی ها و یا صدمات شدید، می توانند باعث تحریک ریزش مو شوند. با این حال، در چنین شرایطی، به مرور شاهد رشد مجدد موها خواهیم بود، بی آن که نیازی به دنبال کردن اقدامات درمانی خاصی باشد.

بیشتر بخوانید
تاثیر بلندی مو بر ریزش مو

تغییرات هورمونی نیز می توانند علت ریزش موی موقتی باشند. در مواقعی از قبیل:

  • بارداری
  • زایمان
  • قطع مصرف قرص های پیشگیری از بارداری
  • یائسگی

برخی شرایط پزشکی نیز می توانند در بروز ریزش مو دخیل باشند. از جمله:

  • بیماری تیروئید
  • آلوپسی آره آتا (بیماری خود ایمنی که به فولیکول های مو حمله می شود)
  • عفونت پوست سر

گاهی ممکن است ریزش مو ناشی از مصرف دارو به منظور درمان سرطان، فشار خون بالا، آرتریت، افسردگی و یا ناراحتی های قلبی باشد.

شوک های فیزیکی و روانی نیز می توانند باعث ریزش مو شوند. مانند زمانی که فردی یکی از عزیزان خود را از دست می دهد، در کاهش وزن های شدید و یا تب بالا.

توجه داشته باشید که رژیم غذایی حاوی مقادیر کم پروتئین، آهن و سایر مواد مغذی می تواند باعث نازک شدن تارهای مو شود.

چه درمانی برای ریزش مو در نظر گرفته می شود؟

  • مصرف دارو

مصرف دارو، اولین خط درمان ریزش مو می باشد. معمولا کرم ها و ژل هایی برای بیمار در نظر گرفته می شود که باید مستقیما بر روی پوست سر زده شوند.

گاهی ممکن است داروهای خوراکی برای بیمار تجویز شود. مانند داروی فیناستراید که عمدتا برای طاسی سر در آقایان مناسب است. این دارو، روند ریزش مو را آهسته می کند. برخی از آقایان در طول دوره مصرف دارو، متوجه رشد موهای جدید نیز می شوند.

بیشتر بخوانید
کاهش وزن بدون ریزش مو

داروهای کورتیکواستروئیدی مانند پردنیزون نیز می توانند به درمان ریزش مو کمک کنند. این دارو، سیستم ایمنی را سرکوب و میزان التهاب را کم خواهد کرد. البته هنگام مصرف این قبیل داروها، احتمال بروز عوارض را نیز در نظر بگیرید. مواردی از قبیل:

  • گلوکوم. مجموعه ای از بیماری های چشمی که می توانند با آسیب عصب چشمی و مشکلات بینایی همراه باشند
  • احتباس مایعات و تورم اندام های تحتانی
  • بالا رفتن فشار خون
  • آب مروارید
  • روش های پزشکی

گاهی ممکن است تنها مصرف دارو موثر واقع نشود. روش های جراحی وجود دارند که به درمان طاسی سر کمک می کنند.

  • جراحی کاشت مو

جراحی کاشت مو، شامل برداشتن بخش کوچی از پوست با تعدادی مو و پیوند به نواحی است از سر که موی کمتری دارند. این روش بیشتر مناسب افرادی است که از قسمت بالای سر دچار ریزش مو شده اند. آن هم به این دلیل که این الگوی ریزش مو، حالت پیشرونده ای دارد و ممکن است نیاز به درمان بیشتری باشد.

اسکالپ ریداکشن (جراحی پوست سر)

در این روش، بخشی از پوست سر که موی کمتری دارد، برداشته می شود. سپس، این ناحیه با قسمتی از پوست سر که حاوی موی بیشتری است، بسته خواهد شد.

فلپ، گزینه بعدی است که در آن، پوست سر بر روی قسمتی که طاس است، تا می خورد.

توجه داشته باشید که روش های جراحی، هزینه دارند و احتمال بروز عوارضی از قبیل: عفونت، باقی ماندن جای اسکار و یا خونریزی وجود دارد.

بیشتر بخوانید
مصرف غذای چرب و ریزش مو

آیا راهی برای پیشگیری از ریزش مو وجود دارد؟

راه هایی وجود دارند که از بیشتر شدن روند ریزش مو پیشگیری می کنند.

توصیه می شود از کلاه های تنگ و یا اشیایی که فشار بیشتری به مو وارد می کنند، برای مدت زمان طولانی استفاده نشود. چرا که به مرور زمان، فولیکول های مو آسیب خواهند دید.

از کشیدن موها و یا بستن مو با کش های سفت، خودداری کنید.

به خورد و خوراک خود اهمیت دهید. رژیم غذایی باید سالم و حاوی مقادیر کافی آهن و پروتئین باشد. برخی رژیم های غذایی می توانند باعث بروز و یا تشدید ریزش مو شوند.

افرادی که به تازگی دچار ریزش مو شده اند، می توانند برای شستن موهای خود از شامپو بچه استفاده کنند. مگر این که موهای بسیار چربی داشته باشند. بهتر است بعد از شست و شو، موها خشک شوند.

در پایان این که،

ریزش مقداری مو در طول روز، هنگام استحمام و شانه زدن موها کاملا طبیعی است. اما در صورتی که احساس می کنید ریز مو از حالت طبیعی خارج شده است، حتما باید به پزشک مراجعه کنید. آن چه که اهمیت دارد این است علت ریزش مو باید تشخیص داده شود، چرا که می تواند نشانه ای باشد از شرایط خاص پزشکی که حتما باید درمان شود.

در صورتی که ریزش مو، زمینه ارثی و ژنتیکی داشته باشد، درمان کمی سخت خواهد شد. با این حال، روش های جراحی می توانند به بهبود ظاهر طاسی سر کمک کنند.

 

دکتر ریحانه مهرگان

متخصص پوست، مو و زیبایی

عضو انجمن متخصصین پوست آمریکا
▪️ شرکت در کنگره پوست میلان سال 2019
▪️ شرکت در کنگره پوست EADV سال 2019
دکتر جاوید حسینی

متخصص پوست، مو و زیبایی

▪️ ورودی ٧١ پزشکی عمومی
▪️ نفر اول (یک درصد اول دانشگاه)
▪️ رتبه ۶ کل کشور در امتحانات سراسری پره انترنی کشور(اسفند ٧۶)
▪️ رتبه ٨ کل کشور در امتحانات ورود به تخصص در بین همه شرکت کنندگان در کلیه رشته ها
▪️ رتبه اول بین نفرات وارد شده به رشته پوست در کل کشور (اسفند٧٧، و مهر ٧٨)
▪️ اتمام دوره بورد تخصصی پوست (مهر ٨٢) از دانشگاه تهران

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + 15 =

Call Now Buttonتماس با ما