ریزش مو در خانم ها و درمان آن
فهرست محتوا
حدود یک سوم زنان در دوره ای از زندگی خود دچار ریزش مو می شوندو تقریباً دو سوم زنان یائسه ، از ریزش مو رنج می برند. ریزش مو در خانمها معمولاً تأثیر بیشتری نسبت به ریزش مو بر مردان دارد ، زیرا برای آنها از نظر اجتماعی کمتر قابل قبول است. ریزش مو می تواند بر عاطفه و کیفیت زندگی زن تأثیر منفی بگذارد.
نوع اصلی ریزش مو در خانمها همانند مردان است که آن را آلوپسی آندروژنتیک یا الگوی ریزش مو (یا مرد) می گویند. در مردان ، ریزش مو معمولاً از بالای سر آغاز می شود و خط موهای مانده، سرانجام شکل مشخصه “M” را تشکیل می دهند. موهای بالای سر نیز نازک می شوند و اغلب به طاسی پیش می روند. در زنان ، آلوپسی آندروژنتیک با نازک شدن تدریجی در خط قسمت شروع می شود و به دنبال آن ریزش مو منتشر می شود که از بالای سر مشخص می شود. خط ریزش موی زن به ندرت بهبود پیدا می کند ولی طاس شدن زنان نادر است.
علل ریزش مو در خانم ها
علت های بلقوه متفاوتی برای ریزش مو در زنان وجود دارد که به موارد پزشکی، دارویی، استرس و عاطفی نیز می توان اشاره کرد. اگر ریزش موی غیر معمول را دارید، حتما برای تعیین علت و درمان آن به کلینیک درمان ریزش مو و متخصصین پوست و مو مراجعه نمایید.
زیرا ریزش مو در خانم ها می تواند نا امید کننده باشد، اما روش های درمانی متعددی امروزه وجود دارد که می تواند باعث بهبود رشد مو ها شود.
آلوپسی آندروژنتیک چیست؟
تقریباً هر زن با ابتلا به بیماری خاصی دچار ریزش مو می شود. یکی از این بیماری ها آلوپسی آندروژنتیک است که می تواند هر زمان پس از سن بلوغ شروع شود ، اما خانم ها معمولاً وقتی که ریزش مو به طور غیر معمول افزایش می یابد ، متوجه آن می شوند. این خطر با افزایش سن بیشتر می شود و برای خانم هایی که سابقه ریزش مو در هر دو طرف خانواده را دارند بیشتر است.
همانطور که از این نام پیداست ، آلوپسی آندروژنتیک شامل عمل هورمون هایی به نام آندروژن ها است که برای رشد طبیعی مردان ضروری است و عملکردهای مهم دیگری در هر دو جنس از جمله تنظیم رشد مو را دارد. این بیماری ممکن است ارثی باشد و چندین ژن مختلف را درگیر کند. همچنین می تواند ناشی از بیماری غدد درون ریز مانند تولید بیش از حد آندروژن یا تومور ترشح آندروژن در تخمدان ، هیپوفیز یا غده فوق کلیوی باشد. در هر دو حالت ، ریزش مو به احتمال زیاد با افزایش فعالیت آندروژن مرتبط است. اما برخلاف آلوپسی آندروژنتیک در مردان ، تعیین دقیق نقش آندروژن ها در خانم ها سخت تر است.
همچنین پزشک معالج با گرفتن سابقه پزشکی و معاینه پوست سر ، الگوی ریزش مو را تشخیص می دهد، علائم التهاب یا عفونت را بررسی می کند و احتمالاً برای بررسی سایر علل احتمالی ریزش مو از جمله پرکاری تیروئید ، کم کاری تیروئید و کمبود آهن ، آزمایش خون را تجویز می کند. در مواردی که علائم ترشح بیش از حد طبیعی آندروژن (مانند بی نظمی قاعدگی ، آکنه و رشد موهای زائد) مشاهده نشود انجام آزمایشات هورمونی معمولاً غیر ضروری است.
درمان ریزش مو برای خانمها
داروها شایعترین درمان ریزش مو در زنان است. این موارد شامل موارد زیر است:
ضد آندروژن ها
آندروژن ها شامل تستوسترون و سایر هورمون های مردانه است که می تواند ریزش مو را در خانمها تسریع کند. برخی از زنانی که به سایر روش های درمانی پاسخ نمی دهند ، ممکن است از افزودن داروی ضد آندروژن اسپیرونولاکتون (آلداکتون) برای درمان آلوپسی آندروژنی بهره مند شوند. این امر به ویژه در مورد زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) صادق است زیرا بدنشان تمایل به تولید آندروژن های اضافی دارد. پزشکان معمولاً اسپیرونولاکتون را به همراه یک داروی ضد بارداری خوراکی برای زنان در سنین باروری تجویز می کنند. (زنانی که یکی از این داروها را مصرف می کنند نباید باردار شوند زیرا می تواند باعث ناهنجاری های دستگاه تناسلی در جنین مذکر شود.) عوارض جانبی احتمالی شامل افزایش وزن ، کاهش میل جنسی ، افسردگی و خستگی است.
حدود یک سوم زنان در دوره ای از زندگی خود دچار ریزش مو می شوندو تقریباً دو سوم زنان یائسه ، از ریزش مو رنج می برند. ریزش مو در خانمها معمولاً تأثیر بیشتری نسبت به ریزش مو بر مردان دارد ، زیرا برای آنها از نظر اجتماعی کمتر قابل قبول است. ریزش مو می تواند بر عاطفه و کیفیت زندگی زن تأثیر منفی بگذارد. متخصص کلینیک مویار در خصوص علت ریزش مو در خانم ها و درمان آن بیشتر توضیح خواهند داد. برای دریافت اطلاعات ببیشتر ، مشاوره و درمان توسط متخصصین کلینیک مویار از روش های زیر اقدام نمایید.
شماره تماس کلینیک ۴۴۰۰۵۰۲۷ -۰۲۱
اینستاگرم کلینیک مویار
مکمل های آهن
کمبود آهن می تواند یکی از دلیل ریزش مو در برخی از خانم ها باشد. متخصص کلینیک مویار ممکن است سطح آهن خون را به خصوص اگر گیاهخواری باشید و یا سابقه کم خونی یا خونریزی شدید قاعدگی دارید، آزمایش کند. اگر کمبود آهن دارید ، باید مکمل مصرف کنید و ممکن است ریزش مو شما را متوقف کند. اما اگر میزان آهن شما طبیعی باشد ، مصرف آهن اضافی فقط عوارض جانبی مانند ناراحتی معده و یبوست به همراه خواهد داشت.
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/treating-female-pattern-hair-loss
دکتر ریحانه مهرگان
متخصص پوست، مو و زیبایی
▪️ شرکت در کنگره پوست میلان سال 2019
▪️ شرکت در کنگره پوست EADV سال 2019
متخصص پوست، مو و زیبایی
▪️ نفر اول (یک درصد اول دانشگاه)
▪️ رتبه ۶ کل کشور در امتحانات سراسری پره انترنی کشور(اسفند ٧۶)
▪️ رتبه ٨ کل کشور در امتحانات ورود به تخصص در بین همه شرکت کنندگان در کلیه رشته ها
▪️ رتبه اول بین نفرات وارد شده به رشته پوست در کل کشور (اسفند٧٧، و مهر ٧٨)
▪️ اتمام دوره بورد تخصصی پوست (مهر ٨٢) از دانشگاه تهران
۰ دیدگاه